Prestationsångest och tillbaka på banan igen!

Prestationsångest och tillbaka på banan igen!

Hej

Jag har haft väldigt svårt att motivera mig själv till att skriva på bloggen de senaste månaderna. Det är inte det att jag inte gillar att skriva här eller att jag inte gillar att dela med mig av vår resa på Björkhäll. Jag har försökt analysera vad mitt hinder varit. Jag vet inte säkert, men det kan bero på någon form av prestationsångest. Det finns mycket jag vill berätta om och mycket jag vill visa. Jag är ingen van bloggare och Björkhäll är inte någon idylliskt drömtorp där allt är perfekt. När jag läst flera bloggar i samma tema och där ser allt så perfekt ut. Vita drömska bilder på vackra gamla torpkök och fluffiga spetstyger. Jag menar inte att Björkhäll inte är pittoreskt och vackert. Men Björkhäll-livet är inte ett fluffigt moln. Inte än i alla fall.

Vintern har varit lång. Eftersom vi fortfarande är i renoveringsstadiet kan man säga att vi lever i byggkaos. Efter att vi rivit ut hela grunden förra sommaren så har vi ännu inte varmt vatten inne. Golven är fortfarande inte lagda och badrummet finns inte. Vi har gjort precis så man inte ska göra. Renoverar allt på en och samma gång. Vi hade inte mycket till val när hela grunden revs ut.

Jag trivs trots byggkaos, kallvatten och utedass så otroligt bra. Jag har nog aldrig känt mig så hemma någonstans i hela mitt liv. Min Björkhäll-familj är helt fantastisk och jag tror inte jag kunna gjort det här utan dem.

Livet känns lättare nu när våren äntligen är här. Det är fantastiskt att se hur allt börjar grönska och jag har drivit upp massor av smarriga grönsaker som ska få komma ut i trädgården så fort kölden släppt taget.

Jag vill verkligen fortsätta berätta om Björkhäll och visa att det går att leva så här. Enkelt, tillsammans med sina vänner i ett litet torp i skogen. Jag tror kanske jag bara får släppa tanken att det jag visar upp eller skriver inte är perfekt. Det var ju ändå meningen från början att skriva om resan vi göra, framstegen och det fina. Men jag ska även visa det fula, det ogjorda och det som inte blev som vi tänkt oss.

Nu är våren här på Björkhäll och jag är tillbaka på bloggen igen.
Kärlek/ Johanna

img_2833
Mitt och E´s sovrum. Reglat ut väggarna och isolerat. Det ser fortfarande ut såhär.
Bastun! Den byggde vi sent i höstas av en bastuspis som en bekant skulle slänga, nära brädlappar och ett gammalt plåttak. Detta har varit vårt sätt att tvaga oss i vinter
Bastun! Den byggde vi sent i höstas av en bastuspis som en bekant skulle slänga, nära brädlappar och ett gammalt plåttak. Detta har varit vårt sätt att tvaga oss i vinter
Jag har odlat massor av tomater
Jag har odlat massor av tomater

One thought on “Prestationsångest och tillbaka på banan igen!

  1. Det är ju så livet är! Fult och fint och jobbigt och bra. Jag tror ingen är hjälpt av att bara se putsade fasader. Jag är i alla fall mycket mer intresserad av livet som det verkligen är 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *